Bebeklerde Diş Eti İltihabı Tedavisi
19 Haziran 2024

Bebeklerde Diş Eti İltihabı Tedavisi

Bebeklerde diş eti iltihabı tedavisi, sağlığa ilişkin konularda tedaviden çok koruyucu önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgular. Gebelikten itibaren ve gebelik boyunca hem annenin hem de bebeğin düzenli bir şekilde diş sağlığına dikkat etmesi, bu konuda bilgilendirilmesi ve ağız hijyeni konusunda gerekli özeni göstermesi çok önemlidir. Bu önlemlerle diş ve diş eti rahatsızlıklarından korunmak mümkündür. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili konularda erken teşhis çok önemlidir. Bebeklerde ağız ve diş bakımı süt dişlerinin çıkmasıyla birlikte başlar. Hatta süt dişleri çıkmadan önce, her beslenmeden sonra damakların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bir tülbent temiz suya batırılarak damakların hijyeni sağlanmalı ve çıkacak olan süt dişlerine hazırlık yapılmalıdır. Bebeklerin dişetleri yetişkin insanlara göre daha bombeli bir yapıda olduğu için aldıkları besinler diş etlerinde daha fazla birikmektedir. Bu da zamanla diş eti iltihabına neden olmaktadır.

Bebeklerde Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde tedavi şekli koruyucu önlemlerle olabilmektedir.
  • İçeriğinde şeker barındıran gıdalar ve dikkatsizce alınan ilaçlar bebeklerde erken dönemlerde diş iltihaplarına neden olmaktadır. Bebeğe biberonla verilen gıdaların içine şeker ihtiva eden bal, reçel gibi ürünler ilave edilmemelidir. Ayrıca inek sütünün de çürüklere neden olduğu bilinmektedir. Anne sütü de şeker içerdiğinden mutlaka son beslenme yapıldıktan sonra dişeti temizliği yapılmalıdır. Macun kullanmadan temiz su ile yapılan bakım yeterlidir.
  • Bebeğin bakıcısı, annesi veya etrafında bulunan kişiler kendi ağızlarında bulunan iltihabı bebeğe geçirmemek için bebeğin kaşığını ya da beslendiği materyali kesinlikle kendi ağızları ile temas ettirmemelidirler. Çünkü diş eti iltihabı bulaşıcıdır.
  • Her beslenme sonrası bebeğe su vermeye özen göstermelisiniz. Su ağızdaki besin artıklarını temizler.
  • Bebeğin süt dişleri çıkarken kaşıntı olacağından, bebekler diş çıkarma döneminde her buldukları şeyi ağızlarına götürürler. Bu bakımdan bebeğin ağzına götürdüğü şeylerin hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz.
Ekstra Bilgiler ve Öneriler

Bebeklerde diş eti iltihabını önlemek ve tedavi etmek için aşağıdaki ekstra bilgileri ve önerileri de dikkate alabilirsiniz:
  • Bebeğin diş etlerine masaj yapmak, kan dolaşımını artırarak iltihaplanmayı azaltabilir. Temiz bir parmak veya özel diş eti masaj aletleri kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Florür içeren diş macunları bebekler için uygun değildir. Bunun yerine, florürsüz diş macunları veya sadece su kullanarak diş temizliği yapabilirsiniz.
  • Bebeğinizin diş çıkarma döneminde diş kaşıyıcıları kullanabilirsiniz. Bu kaşıyıcıları kullanmadan önce mutlaka sterilize edin.
  • İlk diş hekimi ziyaretini bebeğinizin ilk dişi çıktıktan sonra veya en geç bir yaşına geldiğinde gerçekleştirin. Bu, diş sağlığı konusunda erken müdahale ve bilgilendirme için önemlidir.
Sonuç

Bebeklerde diş eti iltihabı tedavisi, öncelikle koruyucu önlemlerle sağlanabilir. Anne ve babaların bu konuda bilinçli olmaları, bebeğin ağız ve diş sağlığını korumak için gerekli adımları atmaları önemlidir. Erken teşhis ve düzenli bakım ile bebeklerin diş eti iltihabından korunması mümkündür. Bu süreçte diş hekimi kontrollerini ihmal etmemek de büyük önem taşır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

El Ayak Hastalığı Tedavisi

El Ayak Hastalığı Tedavisi

Güncel

Mayasıl Tedavisi Mayasıl Nasıl Tedavi Edilir?

Mayasıl Tedavisi Mayasıl Nasıl Tedavi Edilir?