Kireçlenme Bitkisel Tedavi
26 Temmuz 2024

Kireçlenme Bitkisel Tedavi


Kireçlenme, eklemlerin normal yapısını zorlayan ve çalışma şartlarını ağırlaştıran bir durumdur. Eklemler arasındaki kıkırdağın zamanla aşınması sonucu, eklemler birbirine sürtünür ve bu da ağrıya neden olur. Genellikle 40 yaş üstü bireylerde kireçlenme daha sık görülür. 40 yaşından sonra, kemiklerde ve eklemlerde çeşitli değişiklikler meydana gelir. Yeni kemik oluşumunun azalması, kireçlenmeler ve kemiklerde kalsiyum azalması gibi durumlar yaşlanmanın doğal sonuçlarıdır. Yaş ilerledikçe kilo alımı, yaralanmalar ve geçirilen kazalar da kireçlenme riskini artırır.

Vücutta kireçlenme çoğunlukla ayak bileği, bel, kalça, diz, el bileği, el eklemleri ve dirsek gibi eklemlerde meydana gelir. Bu durum doktor kontrolünde ilaç tedavisi veya fizik tedavi ile hafifletilebileceği gibi, bitkisel tedavilerle de desteklenebilir. Şimdi, kireçlenmeye karşı etkili bazı bitkisel tedavilerden bahsedeceğiz.

Kireçlenmeye Bitkisel Tedavi

Kireçlenmeye karşı bitkisel çözümleri evde rahatlıkla uygulayabilirsiniz:
  • 2 çay bardağı suyun içine yarım fincan doğranmış yeşil soğan ekleyerek kaynatın ve günde üç defa bu soğan suyunu için.
  • 2 fincan suyun içine yarım havuç, 1 gram karabiber, 3 gram zencefil, 3 gram tarçın ekleyip kaynatın. Bu suyu günde üç defa için. Aynı ölçülerde maydanoz kaynatıp günde iki fincan içmek de kireçlenmeye iyi gelir.
  • 4 fincan suyun içine bir fincan karahindiba ve 7-8 dal nane ekleyip kaynatın ve günde üç defa her gün için. Ayrıca, hindibayı haşlayıp kireçlenme olan bölgeye lapa şeklinde günde iki defa uygulamak çok iyi gelecektir.

Kireçlenmeye Karşı Kırk Kilit Otu

Kireçlenmeye karşı kırk kilit otu çayının da çok faydası vardır. Bu çay, kireçlenme yanında akciğer hastalıklarına ve mide kanamasına da iyi gelir.

Yapılışı

Bir bardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı kırk kilit otu konur ve 6-7 dakika demlendirilir. Ilıdığında içilir. Bu çay günde iki defa olmak üzere her defasında taze olarak demlenip içilmelidir. Ayrıca, kırk kilit otu tohumları bal ile karıştırılıp yendiğinde kireçlenmeye çok faydalı olacaktır.

Çınar Yaprağı Kürü

Dizlerde oluşan kireçlenmeye karşı çınar yapraklarının da faydası vardır. 2 tane çınar yaprağını yıkayıp parçalara ayırın ve bir su bardağı klorsuz suya koyun. Azgınını kapatıp 1 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra süzün ve ılıdığında akşamları yemeklerden önce ve gece yatmadan önce bir bardak için. Bu kürü 30 gün boyunca sürekli içmek kireçlenmenin önlenmesinde çok büyük fayda sağlar. Bu kürü her defasında taze olarak kaynatıp içmelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sadettin

26 Temmuz 2024 Cuma

Kireçlenme konusunda bitkisel tedaviler hakkında deneyim sahibi olan var mı? Özellikle yeşil soğan, havuç, karabiber, zencefil ve tarçın karışımını deneyenler, sonuçları nasıl oldu? Bu tür bitkisel yöntemler gerçekten ağrıları hafifletiyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sadettin bey,

Bitkisel tedavilerle ilgili deneyimlere baktığımızda, bazı kişiler bu tür karışımların ağrıları hafiflettiğini belirtiyor. Yeşil soğan, havuç, karabiber, zencefil ve tarçın gibi doğal bileşenler, anti-inflamatuar özellikler taşıyabilir ve bu nedenle bazı ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle zencefil ve tarçın, bilimsel olarak da anti-inflamatuar etkileriyle bilinir.

Ancak, herkesin vücut yapısı farklı olduğu için bu tür tedavilerin etkinliği kişiden kişiye değişebilir. Bitkisel tedaviler denemeden önce bir doktora danışmak daima en güvenli yol olacaktır. Eğer bu karışımı denemeyi düşünüyorsanız ve olumlu sonuçlar alırsanız, deneyimlerinizi paylaşmanız başkalarına da yol gösterebilir.

Sağlıklı günler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Uyku Bozukluğu Tedavisi

Uyku Bozukluğu Tedavisi