Tms Tedavisi Tms Nasıl Tedavi Edilir?
20 Temmuz 2024

Tms Tedavisi Tms Nasıl Tedavi Edilir?

TMS Tedavisi

TMS (Transkraniyal Manyetik Stimülasyon) tedavisi, dünyada psikolojik ve nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan son derece teknolojik bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi, yıllardır Amerika ve Kanada'da uygulanmaktadır. TMS tedavisinin amacı, kökeni psikolojik hastalıklara dayanan birçok rahatsızlığı hiçbir ilaç kullanmadan kısa bir zaman dilimi içerisinde tedavi etmektir. İlaç tedavisine yanıt vermeyen hastalar ve uzun yıllar boyunca ilaç kullanarak artık bu ilaçların yan etkilerinden rahatsız olan kişiler için alternatif bir tedavi yöntemi sunar.

TMS Tedavisinin İşleyişi

TMS tedavisinde, beynin işlevsel olarak Kantitatif EEG ile görüntülenmesinin ardından beynin uygun olan bazı kısımlarına manyetik akım gönderilerek beyin aktivitesi düzenlenir. Bu tedavi yöntemi, kişinin doğal beyin elektriğini aktive eder ve yan etkisi bulunmamaktadır. Tedavi sonrasında kişi kendini oldukça rahatlamış ve gevşemiş hisseder, bu sayede yaşam kalitesi büyük ölçüde artar.

TMS Tedavisinin Uygulanışı

TMS tedavisi uygulanırken hasta hiçbir ağrı ve sızı hissetmez ve tedaviden sonra evine ve işine rahatlıkla dönebilir. Hiçbir anestezi işlemi uygulanmadan yapılan bu basit tedavi yöntemi, hastalığın durumuna göre ortalama 10-15 seans devam eder ve bir seansın süresi 20 dakikadır.

TMS Tedavisinin Kullanıldığı Alanlar

Bu ileri teknoloji tedavi yöntemi, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

  • Depresyon
  • Şizofreni
  • Obsesif Kompulsif Bozukluk
  • Kaygı Bozukluğu
  • Panik Atak
  • Yeme Bozuklukları
  • Migren
  • Epilepsi
  • Konuşma Bozuklukları
  • Parkinson
  • Felçler

Çocuklarda ise otizm ve hiperaktivite tedavisinde kullanılması için bilimsel çalışmalar devam etmektedir.

TMS Tedavisinin İyileşme Süresi

Bu tedavi uygulanan hastalarda tedaviye başlandıktan yaklaşık 7-15 gün içerisinde iyileşme görülür. Hastaların çoğunda tedavinin ilk haftasında terapötik fayda fark edilmeye başlanır. Ancak depresyon belirtilerinde önemli ölçüde azalma sağlamak için tedaviye geç cevap veren hastalarda seanslar bir hafta daha uzatılabilir. Yaklaşık olarak hastalar 8-12 aydan sonra idame terapisine girerler. Ancak bu süre her hastaya göre farklılık gösterebilir.

Gebelik ve Emzirme Döneminde TMS Tedavisi

TMS tedavisi, ilaç kullanmanın tehlikeli olduğu gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlarda hiçbir yan etkisi olmaması açısından gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir tedavi yöntemidir. Seanstan sonra hastaların bazılarında yalnızca hafif bir baş ağrısı olabilir. Bu sorun hastaların yalnızca onda birinde görülür ve kasların uyarılmasından kaynaklanan bu ağrılar yaklaşık bir saat sonra kendiliğinden geçer.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bebeklerde Mantar Tedavisi

Bebeklerde Mantar Tedavisi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karaciğerde Kist Tedavisi

Karaciğerde Kist Tedavisi

Lazerle Göz Tedavisi Lazerle Göz Nasıl Tedavi Edilir?

Lazerle Göz Tedavisi Lazerle Göz Nasıl Tedavi Edilir?

Belde Kireçlenme Tedavisi

Belde Kireçlenme Tedavisi

Diz Kıkırdak Zedelenmesi Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Diz Kıkırdak Zedelenmesi Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Sertleşmeme Sorunu Tedavisi

Sertleşmeme Sorunu Tedavisi