Sık İdrara Çıkmanın Bitkisel Tedavisi
26 Haziran 2024

Sık İdrara Çıkmanın Bitkisel Tedavisi


Gece uykularının bölünmesi, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen bazı rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Sık idrara çıkma da bunlardan biridir. Bu rahatsızlığın giderilmesi için çeşitli çözüm yolları mevcuttur ve bitkisel tedavi bu yöntemlerden biridir. Sık idrara çıkmanın bitkisel tedavisi yapılırken uzman önerilerini dikkate almak önemlidir. Öncelikle, sık idrara çıkmanın bir hastalıktan mı yoksa doğal yaşlanmaya bağlı olarak mı geliştiğinin teşhis edilmesi gerekmektedir.

Sık İdrara Çıkmanın Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Maydanoz Kürü:

Maydanoz, içerdiği C vitamini ile idrar yolu rahatsızlıkları ve sık idrara çıkma için etkili bir bitkidir. Bir demet maydanozu yıkayıp temizledikten sonra, bir litre kaynamış suyun içine atın ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Hazırlanan kürden aç karna günde üç defa içilmesi tavsiye edilir. Bu şekilde hem C vitamini alarak bağışıklık sistemi güçlendirilir hem de asidik özelliğinden dolayı iltihaplara yol açan enfeksiyonların yok olmasına yardımcı olur.

Karnabahar Kürü:

Karnabahar, sık idrar tedavisinde etkili bir bitkidir. Bu kürü hazırlamak için 3-4 bardak suyu bir tencereye koyun ve içine 300 gram karnabahar ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Karnabahar suyun içinde sürekli kalabilir. Karnabahar suyunu sabah ve akşam yemeklerden önce bir su bardağı için. Bu uygulama bir hafta devam eder, ardından 2-3 gün ara verildikten sonra yedi gün daha içilir. Aynı şekilde üç gün ara verilir ve yedi gün içilerek toplam üç hafta tamamlanır.

Karnabahar kürü ile C vitamini alınarak idrar asidik hale gelir ve iltihabi durumların oluşumu azaltılır, böylece sık idrara çıkma önlenir. Kullanılmayan karnabaharlar buzdolabında ağzı kapalı bir poşet içinde saklanmalı ve her gün taze olarak yapılmalıdır. Kür hazırlandıktan sonra biraz ılık ve içine bir kaşık şeker eklenerek içilmelidir, aksi takdirde tadı hoş olmayabilir.

Andız Kökü Kürü:

Bir başka etkili bitkisel tedavi yöntemi de andız kökü kürüdür. 10 gram andız kökünü bir su bardağı kaynamış suyun içine atın. 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra bir tülbent yardımıyla süzerek posasını atın ve suyunu için. Bu uygulamanın kullanımı da maydanoz kürü gibidir.

Hatmi Çiçeği Kürü:

Eski Mısır'da tedavi amaçlı kullanılan hatmi çiçeği, özellikle böbrek ve idrar yolları rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Bir bardak kaynamış suyun içine 10 gram kuru hatmi çiçeği ekleyin. Beş dakika demlendikten sonra içilir. Bu uygulamanın faydasını görmek için günlük iki ila üç bardak içilmelidir. Üç gün aralarla üç hafta boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Kiraz Sapı Kürü:

Bir bardak kaynamış suyun içine iki ila üç gram taze veya kuru kiraz sapı ekleyin. On dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra içilir. Bu kür günde iki veya üç defa yapılmalıdır. Uygulama süresi yedi gün kullanıldıktan sonra üç gün ara verilerek toplam üç hafta devam edilmelidir.

Ekstra Bilgiler:

Sık idrara çıkmanın bitkisel tedavisi, sadece bitkisel kürlerle sınırlı kalmamalıdır. Aşağıdaki öneriler de dikkate alınmalıdır:

  • Bol su içmek, idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur.
  • İdrar söktürücü özellikteki kafeinli içeceklerden ve alkolden kaçınılmalıdır.
  • İdrar yolları enfeksiyonlarını önlemek için hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.
  • Stresi azaltmak için düzenli egzersiz ve meditasyon yapılmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Gebelikte Grip Tedavisi

Gebelikte Grip Tedavisi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yüzde Kılcal Damar Tedavisi

Yüzde Kılcal Damar Tedavisi

Belde Düzleşme Tedavisi

Belde Düzleşme Tedavisi

Kıl Kurdu Bitkisel Tedavi

Kıl Kurdu Bitkisel Tedavi

Hipertiroidi Tedavisi Hipertiroidi Nasıl Tedavi Edilir?

Hipertiroidi Tedavisi Hipertiroidi Nasıl Tedavi Edilir?

Hipnoz Tedavisi Hipnoz Nasıl Tedavi Edilir?

Hipnoz Tedavisi Hipnoz Nasıl Tedavi Edilir?